38. Somer Kersfees (zomer kerstfeest)

Het schooljaar is bijna afgelopen, op dit moment schrijven de kinderen hun laatste examens en dan is het zomervakantie. Dit betekent dat we ook onze werkzaamheden moeten afronden, en dat er ook voor ons een tijd van rust aanbreekt.

De kidsclub
We hebben de afsluiting van de kidsclub met de jonge kinderen gehouden door samen wat liedjes te zingen en vervolgens voor ieder kind een zakje met koekjes, snoepje en chips te geven. Met stralende gezichtjes zaten er vervolgens 74 kinderen onder het afdak de eerste koekjes weg te werken. Of het helemaal tot ze door drong dat dit de laatste kidsclub van het jaar was weet niemand, maar ik zal ze in ieder geval missen!

samen zingen - zie hier het leeftijdsverschil...

samen zingen – zie hier het leeftijdsverschil…

 

de enthousiaste ontvangst van de zakjes

de enthousiaste ontvangst van de zakjes

 

tot volgend jaar!

tot volgend jaar!

 

De youthclub
Met de youthclub hebben we samen kerst gevierd. Het is een groep van 32 tieners, dus dan is het leuk en mogelijk om ze echt te verwennen. Een paar weken voor onze afsluiting hebben we aan ze gevraagd om drie dingen op te schrijven wat ze het liefst eten. Dit hebben we gebruikt om ons kerstdiner samen te stellen. Daarnaast hadden we voor ieder kind een zakje met toiletartikelen en een zakje met vruchten (een appel en banaan was namelijk bij de meeste als lievelingseten opgegeven 🙂 ) en koekjes.
We hebben eerst samen gezongen, wat altijd heerlijk is met deze kinderen. Ze zingen zo mooi! Bij het lied Stille Nacht hadden we kaarsen aangestoken, om te symboliseren dat Jezus als het licht naar de wereld was gekomen en dat we het licht ook aan elkaar door kunnen geven. Vervolgens hebben we naar pastoor Gideon geluisterd. Hij is pastoor in onze kerk en is in ongeveer dezelfde omstandigheden opgegroeid als de kinderen van onze youthclub. Dit was voor hen daarom bemoedigend. Ze hebben heel stil geluisterd en opnieuw samen besloten om Jezus te volgen. Tijdens de maaltijd hebben de tieners zelf getuigenissen gegeven over hoe de youthclub van invloed is geweest op hun levens. Iedere jongere zag een verandering in zijn/haar leven, omdat ze God beter hebben leren kennen. Zo mooi om te horen dat God aan het werk is in hun levens! Een meisje wat naast mij aan de tafel zat, was zo zenuwachtig om te vertellen wat haar getuigenis was. Maar toen ze eenmaal stond, kwam er een heel verhaal. Ze vertelde onder andere hoe ze met een ander meisje van de youthclub voor een vriendinnetje had gebeden die last had van haar oren. En na hun gebed voelden haar oren beter!

Na de maaltijd hebben we nog een lied gezongen, en toen was het tijd om naar huis te gaan. Maar ze wilden nóg een lied zingen. Dus nog een lied uit volle borst gezongen en toen was het moment toch echt daar. Allemaal een knuffel gegeven en daar gingen ze… het donker in. Maar we mogen weten dat ze het Licht met zich meedragen.

de gedekte tafels voor ons kerstdiner

de gedekte tafels voor ons kerstdiner

 

Stille Nacht

Stille Nacht

 

Genieten!

Genieten!

Overig
Volgende week geef ik nog een training aan de kleuteronderwijzers uit Bushmanland en dan is echt alles klaar. Toch ook goed om even afstand te kunnen nemen van alles en een tijd van rust te hebben. Dit zal ook een tijd zijn om na te denken en te bidden over volgend jaar: wat gaan we dan allemaal doen?
Ik heb overigens nog steeds niets van mijn visum gehoord, wat dus een gebedspunt blijft.. Ik heb erover gedacht om naar Nederland te komen met de kerst, maar dat lukt helaas niet zonder visum. Dus dat moet nog even opgeschoven worden naar ergens volgend jaar. En dus zal ik wederom een “somer kersfees” (Afrikaans) vieren in Namibië. Waarmee ik dit stukje dan ook wil afsluiten. Ik wens jullie allemaal een mooi kerstfeest toe en het allerbeste voor 2017! Hartelijk dank aan een ieder van jullie die mij in het afgelopen jaar op wat voor manier dan ook ondersteund heeft! Ik waardeer dat echt, en voel me gezegend.

Welkom o stille nag van vrede,
onder die suiderkruis,
wyl stemme uit die ou verlede
oor sterrehemel ruis

Kerfees kom, Kersfees kom –
gee aan God die eer.
Skenk ons ‘n helder Somerkersfees
in hierdie land, o Heer.

Hoor jy hoe sag die klokke beier
In eeue-oue taal.
Kyk, selfs die nagtelike swye
vertel die ou verhaal.

Kerfees kom, Kersfees kom –
gee aan God die eer.
Skenk ons ‘n helder Somerkersfees
in hierdie land, o Heer.

Voel jy ook nou sy warm liefde
As ons die dag gedenk,
Toe Hy sy Seun aan ons gegee het –
Ons grootste kersgeskenk.

Christus kom, Christus kom –
gee aan God die eer.
Skenk ons ‘n helder Somerkersfees
in hierdie land, o Heer.

Plaats een reactie